faqe_banner

Si të zgjidhni një ekran të vogël LED?

Kur zgjidhni njëekran LED me hap të vogël,ka disa faktorë që duhet të keni parasysh për t'u siguruar që ekrani i plotëson nevojat tuaja.Këtu janë disa nga faktorët kryesorë që duhen marrë parasysh:

faktorët kyç për t'u marrë parasysh

Pixel Pixel:

 Hapësira e pikselit

Hapi i pikselit i referohet distancës midis secilit piksel në ekranin LED.Në përgjithësi, sa më i vogël të jetë hapi, aq më i lartë është rezolucioni dhe aq më i mirë është cilësia e imazhit.Megjithatë, ekranet më të vogla mund të jenë më të shtrenjta, prandaj është e rëndësishme të balanconi buxhetin tuaj me nevojat tuaja për cilësinë e imazhit.

Distanca e shikimit:

 Largësia e shikimit

Distanca e shikimit është distanca midis shikuesit dhe ekranit LED.Një ekran më i vogël është zakonisht më i përshtatshëm për distanca më të afërta të shikimit, ndërsa ekranet më të mëdha janë më të mira për distanca më të gjata shikimi.Sigurohuni që të merrni parasysh distancën tipike të shikimit për audiencën tuaj kur zgjidhni një madhësi të hapit.

Shkëlqimi:

 ShkëlqimiShkëlqimi i ekranit LED matet në thërija dhe përcakton se sa mirë do të funksionojë ekrani në kushte të ndryshme ndriçimi.Nëse ekrani juaj do të përdoret në një mjedis të ndritshëm, mund t'ju duhet një ekran me shkëlqim më të lartë për të siguruar shikueshmëri të mirë.

 Shpejtësia e rifreskimit:

 Shpejtësia e rifreskimitShpejtësia e rifreskimit është numri i herëve në sekondë që ekrani përditëson imazhin e tij.Një ritëm më i lartë i rifreskimit mund të zvogëlojë pamjen e turbullimit në lëvizje dhe të përmirësojë butësinë e riprodhimit të videos.

Raporti i kontrastit:

 Raporti i kontrastitRaporti i kontrastit mat ndryshimin midis pjesëve më të ndritshme dhe më të errëta të ekranit.Një raport më i lartë i kontrastit mund të përmirësojë qartësinë dhe lexueshmërinë e ekranit.

Mbrojtje e lartë:

 Mbrojtje e lartëMasat e shkëlqyera të mbrojtjes mund të zgjasin jetën e ekranit të ekranit LED dhe të përmirësojnë efikasitetin e përdorimit.Ekranet LED të serisë SRYLED ViuTV janë rezistente ndaj pluhurit, të papërshkueshëm nga uji dhe kundër përplasjes.Shtresa epoksi COB ofron mbrojtje solide për ekranin dikur të brishtë.Mund të pastrohet drejtpërdrejt me një leckë të lagur për të zgjidhur plotësisht problemet e shkaktuara nga gungat, ndikimet, lagështia dhe korrozioni me spërkatje kripë.

Duke marrë parasysh këta faktorë, ju mund të zgjidhni një ekran të vogël LED që plotëson nevojat tuaja dhe jep pamje vizuale të cilësisë së lartë.

 

Koha e postimit: Maj-09-2023

lajme të lidhura

Lini Mesazhin Tuaj