page_banner

Како да се избере мал дисплеј со ЛЕД?

При изборот на аLED дисплеј со мал чекор, има неколку фактори што треба да ги земете во предвид за да се осигурате дека екранот ги задоволува вашите потреби. Еве некои од клучните фактори што треба да се земат предвид:

клучни фактори кои треба да се земат предвид

Теренот на пикселите:

 Теренот на пиксели

Теренот на пикселите се однесува на растојанието помеѓу секој пиксел на LED дисплејот. Општо земено, колку е помал тонот, толку е поголема резолуцијата и подобар квалитет на сликата. Сепак, приказите со помал тон може да бидат поскапи, па затоа е важно да го балансирате буџетот со потребите за квалитет на сликата.

Растојание на гледање:

 Растојание на гледање

Растојанието на гледање е растојанието помеѓу гледачот и LED дисплејот. Приказот со помал тон обично е подобро прилагоден за поблиски растојанија на гледање, додека поголемите дисплеи се подобри за подолги растојанија на гледање. Погрижете се да го земете предвид типичното растојание на гледање за вашата публика кога избирате големина на теренот.

Осветленост:

 Осветленост Светлината на LED дисплејот се мери во гниди и одредува колку добро екранот ќе функционира во различни услови на осветлување. Ако вашиот екран ќе се користи во светла средина, можеби ќе ви треба екран со поголема осветленост за да се обезбеди добра видливост.

 Стапка на освежување:

 Стапка на освежување Стапката на освежување е бројот на пати во секунда кога екранот ја ажурира својата слика. Повисоката стапка на освежување може да ја намали појавата на заматување при движење и да ја подобри мазноста на репродукцијата на видеото.

Сооднос на контраст:

 Сооднос на контраст Соодносот на контраст ја мери разликата помеѓу најсветлите и најтемните делови на екранот. Повисокиот сооднос на контраст може да ја подобри јасноста и читливоста на екранот.

Висока заштита:

 Висока заштита Одличните мерки за заштита може да го продолжат животниот век на LED екранот и да ја подобрат ефикасноста на користењето. LED дисплеите од серијата SRYLED ViuTV се отпорни на прашина, водоотпорни и против судир. Епоксидниот слој COB обезбедува солидна заштита за некогаш кревкиот екран. Може да се исчисти директно со влажна крпа за темелно да ги реши проблемите предизвикани од удари, удари, влажност и корозија со прскање со сол.

Земајќи ги предвид овие фактори, можете да изберете LED дисплеј со мал чекор кој ги задоволува вашите потреби и обезбедува висококвалитетни, живописни визуелни слики.

 

Време на објавување: мај-09-2023 година

поврзани вести

Оставете ја вашата порака