faqe_banner

Ku do të jetë pika e ardhshme e rritjes së ekranit LED?

Sot, përqendrimi i industrisë së ekraneve LED vazhdon të intensifikohet.Në situatën aktuale ku hapësira e tregut është relativisht e kufizuar, gjetja e një tregu në rritje është mënyra për të kaluar.Më shumë nënndarje për t'u eksploruar janë duke pritur për shtimin e ekraneve LED.Sot, ne do të hedhim një vështrim në paraqitjen e tregut të liderëveEkran LEDkompanitë për të parë se ku është rritja e ardhshme e tregut të ekraneve LED dhe ku të shkojnë më pas.

Micro LED hap hapësirën e tregut, ulja e kostos dhe përmirësimi i efikasitetit janë parakushtet për shkallë

Të nxitur nga nevojat e ekranit me definicion ultra të lartë 5G, ndërveprimi inteligjent i të gjitha gjërave dhe fleksibiliteti i terminaleve inteligjente celulare, teknologji të ndryshme të reja të ekranit pritet të arrijnë rritje të mirë në nënndarjet përkatëse.Mbi këtë bazë,Ekran mikro LEDteknologjia konsiderohet të jetë drejtimi i ri i teknologjisë së ekranit me potencialin më të madh të rritjes në të ardhmen.

Ekran led metaverse

Në njoftimin e fundit të kompanisë së ekranit, Leyard do të arrijë 320 milionë juanë në porositë Micro LED në 2021, dhe një kapacitet prodhimi prej 800KK/muaj.Ajo ka bërë përparim të rëndësishëm në kërkimin dhe zhvillimin e COG, dhe ka përmirësuar rendimentin e transferimit masiv.Përmes procesit Optimizimi dhe reduktimi i kostos;Liantronic përfundoi transformimin e teknologjisë COB nga "formuese" në "pjekur" gjatë periudhës raportuese, realizoi me sukses prodhimin masiv në shkallë të gjerë tëEkran LED me mikro katran COB, dhe fitoi popullaritet në treg me produkte mikro-katrane me cilësi të lartë.Nga plani i veprimit të këtyre kompanive kryesore të ekraneve LED, nuk është e vështirë të shihet se teknologjia e paketimit COB dhe COG do të jetë rruga kryesore teknike e Micro LED.Sipas personelit përkatës, ka dy arsye kryesore pse Micro LED nuk ka formuar ende një shkallë të gjerë.Njëra është çipat në rrjedhën e sipërme, sepse prodhimi global i mikroçipave është i vogël dhe materialet janë të shtrenjta.Tjetra është paketimi, dhe kostoja është e lartë.Nëse kostoja ulet, numri i aplikacioneve Micro do të rritet në mënyrë dramatike.

Si drejtimi më i rëndësishëm i zhvillimit të industrisë LED në të ardhmen, Micro LED ka hapur hapësirën e ardhshme konkurruese.Tashmë ka filluar faqosja e kompanive kryesore të ekraneve LED në fushën e teknologjisë Micro LED.Nga këndvështrimi i rrugës së tregut të aplikacioneve, Micro LED është aplikuar në ekranet e mëdha LED me hapje të vogël (<1,5 mm).Në fushën e aplikacioneve VR/AR, kërkesat e pragut teknik janë relativisht të larta dhe kërkohet një periudhë teknike reshjesh.

studio prodhimi virtual

Paraqitja e metaversit, 3D me sy të lirë,prodhim virtualpër të hapur skena të reja

Metaverse, i cili shpërtheu vitin e kaluar, solli një periudhë ftohjeje.Me prezantimin e politikave që lidhen me zinxhirin e industrisë Metaverse nga shumica e qeverive, zhvillimi i tij do të standardizohet dhe racionalizohet më shumë nën drejtimin e politikave.Nën këtë mundësi, ekranet LED mund të jenë pararendësit e ndërtimit të një metaversi "realiteti", dhe teknologji të tilla si xhirimet virtuale XR, 3D me sy të lirë, njerëzit virtualë dixhitalë dhe atmosfera të tjera zhytëse tashmë janë tërhequr në "betejë" duke udhëhequr Kompanitë e ekraneve LED, veçanërisht nën politikën e fushatës "Njëqind qytete, mijëra ekrane LED",Ekran i madh LED në natyrë, veçanërishtEkran LED 3D me sy të lirë, është më që bie në sy.

Ekran LED 3D

Me futjen e politikave të ndryshme, është e parashikueshme që në pesë vitet e ardhshme, zhvillimi i ekonomisë dixhitale të bëhet gjithnjë e më i pandashëm nga ekranet LED.Ardhja e epokës së Internetit të Gjërave, ardhja e epokës së ekonomisë dixhitale, është në të vërtetë ardhja e epokës së ekranit.Shtatëdhjetë deri në tetëdhjetë për qind e perceptimit njerëzor për botën vjen nga audiovizuale, nga të cilat vizioni përbën shumicën dërrmuese.Arsyeja pse quhet epoka e ekranit, logjika e saj bazë është ekrani LED, dhe me pjekurinë e teknologjisë, çmimi bie, performanca përmirësohet shumë dhe është gati për të zëvendësuar llojet e tjera të produkteve.

Nga plani i veprimit të kompanive kryesore të video-murit LED, mund të shohim se ku do të jetë pika e ardhshme e rritjes së industrisë.Dy fjalët kyçe të Micro LED dhe Metaverse do të jenë tema të nxehta në të ardhmen dhe se si do të ecë zhvillimi i tij specifik, do të presim dhe do të shohim.


Koha e postimit: Qershor-08-2022

Lini Mesazhin Tuaj