page_banner

Каде ќе биде идната точка на раст на LED дисплејот?

Денес, концентрацијата на индустријата за LED дисплеи продолжува да се интензивира.Во сегашната ситуација каде што просторот на пазарот е релативно ограничен, изнаоѓањето на поединечен пазар е начин да се пробие.Повеќе поделби што треба да се истражат чекаат за додавање на LED дисплеи.Денес, ќе го разгледаме изгледот на пазарот на водечкитеLED екранкомпаниите да видат каде е идниот раст на пазарот на LED дисплеи и каде да одат понатаму.

Микро LED отвора простор на пазарот, намалувањето на трошоците и подобрувањето на ефикасноста се предусловите за обемот

Водени од потребите на 5G дисплејот со ултра висока дефиниција, интелигентната интеракција на сите нешта и флексибилноста на мобилните интелигентни терминали, се очекува различните нови технологии за прикажување да постигнат добар раст во соодветните поделби.Врз оваа основа,Микро LED дисплејтехнологијата се смета за нова насока на технологија за прикажување со најголем потенцијал за раст во иднина.

метаверс лед екран

Во најновото соопштение на компанијата за екрани, Leyard ќе постигне 320 милиони јуани во нарачки за Micro LED во 2021 година и производствен капацитет од 800KK/месец.Постигна пресвртница во истражувањето и развојот на COG и го подобри приносот на пренос на маса.Преку процесот Оптимизација и намалување на трошоците;Liantronic ја заврши трансформацијата на COB технологијата од „формирање“ во „зрело“ во текот на извештајниот период, успешно го реализираше големото масовно производство наCOB микро-терен LED дисплеј, и стекна популарност на пазарот со висококвалитетни производи со микро-терен.Од акцискиот распоред на овие водечки компании за LED екрани, не е тешко да се види дека технологијата за пакување COB и COG ќе биде главната техничка рута на Micro LED.Според релевантниот персонал, постојат две главни причини зошто Micro LED сè уште не формирал голем обем.Еден од нив се чиповите нагоре, бидејќи глобалното производство на микро чипови е мало, а материјалите се скапи.Другото е пакување, а цената е висока.Ако цената се намали, бројот на Micro апликации драстично ќе се зголеми.

Како најважна насока за развој на LED индустријата во иднина, Micro LED го отвори следниот конкурентен простор.Распоредот на водечките компании за LED екрани во областа на Micro LED технологијата веќе започна.Од гледна точка на патеката на пазарот на апликации, Micro LED е применета на големи LED екрани со мал чекор (<1,5mm).Во областа на VR/AR апликациите, барањата за техничкиот праг се релативно високи и потребен е период на технички врнежи.

виртуелно продукциско студио

Распоред на метаверс, 3D со голо око,виртуелно производствода отвори нови сцени

Метаверс, кој експлодираше минатата година, започна период на разладување.Со воведувањето на политики поврзани со синџирот на индустријата Metaverse од страна на повеќето влади, неговиот развој ќе биде постандардизиран и рационализиран под водство на политиките.Под оваа можност, LED дисплеите можат да бидат претходници на изградбата на метаверс на „реалноста“, а технологиите како што се XR виртуелно снимање, 3D со голо око, виртуелни дигитални луѓе и други извонредни атмосфери веќе се вовлечени во „битката“ со водечки Компаниите со LED екрани, особено според политиката на кампањата „Сто градови илјади LED екрани“,надворешен голем LED екран, особено на3D LED дисплеј со голо око, е најпривлечно.

3D LED екран

Со воведувањето на различни политики, предвидливо е дека во следните пет години, развојот на дигиталната економија ќе станува сè понеразделен од LED дисплеите.Доаѓањето на ерата на Интернет на нештата, доаѓањето на ерата на дигиталната економија, всушност е доаѓањето на ерата на екранот.Седумдесет до осумдесет проценти од човечката перцепција за светот доаѓа од аудиовизуелни, од кои визијата претставува огромно мнозинство.Причината поради која се нарекува ера на дисплејот, неговата основна логика е LED дисплејот, а со зрелоста на технологијата, цената паѓа, перформансите се значително подобрени, а на самиот агол е да се заменат други видови производи.

Од акцискиот распоред на водечките компании за LED видео ѕидови, можеме да видиме каде ќе биде идната точка на раст на индустријата.Двата клучни збора на Micro LED и Metaverse ќе бидат актуелни теми во иднина, а како ќе напредува неговиот специфичен развој, ќе почекаме и ќе видиме.


Време на објавување: Јуни-08-2022 година

Оставете ја вашата порака