page_banner

LED приказ на настани од големи размери во 2022 година

Во 2022 година, и покрај влијанието на епидемијата, LED дисплеите сепак покажаа поинаков стил на многу настани од големи размери.Во последниве години, LED дисплеите постепено се развиваа кон поголеми насоки и со поголема дефиниција, а со поддршка на Mini/Micro LED, 5G+8K и други технологии, сценаријата за примена на LED дисплеите стануваа се пошироки и пошироки, а раскошот претставен станува се повозбудлив сјај.

Ќе ги разгледаме трите важни настани од големи размери во 2022 година - Зимските олимписки игри, галата на пролетниот фестивал во 2022 година и Светското првенство во Катар.Ќе направиме преглед на апликативните форми на LED дисплеи и синџирот на снабдување зад нив и ќе бидеме сведоци на брзиот развој на технологијата за LED дисплеј.

Гала на пролетен фестивал 2022 година

Во галата на пролетниот фестивал на CCTV во 2022 година, сцената користи LED екрани за да создаде куполен простор од 720 степени.Дизајнот на куполата на џиновскиот екран ги прави аудиториумот и главната сцена беспрекорни.4.306 квадратни метри LED екрани сочинуваат високо растеглив тридимензионален студиски простор, пробивајќи ги ограничувањата на просторот.

Гала на пролетниот фестивал

Светско првенство во Катар

Светското првенство во Катар официјално ќе започне на 21 ноември 2022 година. Меѓу нив, „фигурата“ на кинески LED дисплеи е насекаде.Според набљудувањата, добавувачите на ТОП LED дисплеј во Кина се собраа за Светското првенство за да обезбедат LED екрани за бодување иLED екрани на стадионотза настанот.Студио LED екрани другите производи за прикажување станаа еден од привлечните кинески елементи на меѓународните натпревари.

Зимски олимписки игри

На церемонијата на отворањето на Зимските олимписки игри, технологијата за ЛЕД дисплеј ја конструираше целата главна сцена, вклучувајќи го и ЛЕД екранот на подот на сцената, ЛЕД екранот со леден водопад, лед ЛЕД коцката, ледените пет прстени и факелот во форма на снегулка.Покрај тоа, во арената, командниот центар, местата за натпревари, студијата, сцената за доделување награди и други места, LED дисплеи исто така постојат внатре и надвор од Зимските олимписки игри.

Зимски олимписки игри

Како што може да се види од неколку настани од големи размери оваа година, примената на LED дисплеи во настани ги претставува следните карактеристики:

1. Висока дефиниција.Особено за домашни настани од големи размери, управувани од стотици градови и илјадници екрани, технологијата 5G+8K е широко користена во настани како што се Зимските олимписки игри, галата на пролетниот фестивал и галата на фестивалот во средината на есента.

2. Диверзифицирани форми.Според барањата за разновидни визуелни ефекти на сцената, LED дисплејот повеќе не е само едноставен пренос на сликата, туку може да стане и главна тема на сликата.И со интеграцијата на различни технологии како 3D и XR со голо око, улогата што може да ја игра дисплејот постепено се зголемува.

Во секој случај, кинескиот LED дисплеј постепено покажува поголем потенцијал за развој.2022 година помина, а во претстојната 2023 година очекуваме и LED дисплеите да покажат поголема возбуда.


Време на објавување: 13 јануари 2023 година

Оставете ја вашата порака